SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen

Hej och välkommen till SK Måsungen!

SKM är en segelklubb med anor från 1930-talet och är känd för sina välarrangerade seglarläger med kunniga och entusiastiska ledare. Klubben bedriver sin verksamhet vid det vackert belägna klubbhuset på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där finns perfekta förhållanden för seglarläger med hela Duvnäsviken att segla på.

 

Klubben arrangerar ett flertal seglarläger under sommaren. Eleverna får lära sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Redan vid 6 års ålder kan man börja hos Sjöpiggarna, där de minsta barnen får lära sig grunderna om sjöliv, båtar och natur. På denna webbsida kan du hitta information angående bl.a. klubbens lägerverksamhet och hur du anmäler dig.

Höstregatta 2023
2023-09-06 16:35

Välkomna att delta på SK Måsungens Höstregatta!

Den 24 september vill SK Måsungen bjuda in till en allmän kappsegling nere hos oss, alltså kan alla som vill vara med och tävla anmäla sig! (Även om du inte är medlem hos oss just nu). Häng med oss och avsluta denna seglingssäsong på bästa sätt! Detta gäller för kappseglingen:

 

  • Alla seglar våra tvåkronor i besättningar om två personer. Anmälan sker i lag men om du är intresserad av att delta utan partner kan du anmäla dig ändå så försöker vi para ihop dig med nån.
  • Vi tävlar i olika klasser: amatörklass och raceklass. Grundläggande seglings- och kappseglingskunskaper krävs för att delta i båda klasserna.
  • Startavgiften är 200kr per person. I detta ingår medlemskap i SK Måsungen för detta år.
  • För detta får man (beroende på antalet deltagare) ett x antal heatstarter samt finalstart om man kvalificerar sig, och förstås låna båt och flytväst. Vinnarna i varje klass får ett fint pris. Upplägget för tävlingen är också beroende av vind och väder.
  • Skepparmöte hålls 09:30 den 24 september och vi räknar med att vara klara runt kl 15. På plats säljer vi lunch och fika så vänner och familj är varmt välkomna att svänga förbi och heja!

 

Låter detta intressant? Anmälan sker på länken nedan. Sista anmälningsdag är den 21 september. Har du några frågor? Hör av er direkt till Erik Kristiansson eller Wilmer Nord så berättar vi gärna mer!

 

Sprid detta till vänner och familj i området så gör vi detta till en härlig dag för att bygga gemenskap i Saltsjö-Duvnäs och avslutar vår trevliga seglingssäsong på bästa sätt!

 

ANMÄLAN TILL SKM HÖSTREGATTA 2023

Ha det fint,

 

Styrelsen SK Måsungen

Fräscha upp dina båtkunskaper!
2023-06-14 14:40
Nu börjar båtsäsongen dra i gång på riktigt! Passa på att fräscha upp dina kunskaper om livet på sjön. 
 


I samarbete med Svensk Båtutbildning erbjuder vi våra medlemmar 20% rabatt på deras distanskurser för Förarintyg och Kustskepparintyg. Så här fungerar det:
- Du bokar kursen på www.batutbildning.se.
- Maila dina personuppgifter till info@batutbildning.se och ange att du vill ta del av rabatten.
- Svensk Båtutbildning skickar information, inloggningsuppgifter samt litteratur och material.
- Du bokar examination, skriver provet och får ditt intyg.
 
Är du osäker på om du är medlem eller inte?
Medlem blir man i klubben när man går på något av våra läger eller deltar i vår träningsverksamhet. Det går även att bli medlem genom att anmäla sig på vår hemsida. Som medlem i klubben får man bl.a. tillgång till våra söndagsseglingar, Jolleklubben.
 
Bokar kurser gör ni på Svensk Båtutbildnings hemsida:
Sommarkappsegling 2023!
2023-06-06 18:15

Hej alla medlemmar och övriga!

Den 18 juni vill SK Måsungen bjuda in till en allmän kappsegling nere hos oss, alltså kan alla som vill vara med och tävla anmäla sig! (Även om du inte är medlem hos oss just nu). Detta gäller för kappseglingen:

 

  • Alla seglar våra tvåkronor i besättningar om två personer. Anmälan sker i lag men om du är intresserad av att delta utan partner kan du anmäla dig ändå så försöker vi para ihop dig med nån.
  • Vi tävlar i olika klasser: amatörklass och raceklass. Grundläggande seglings- och kappseglingskunskaper krävs för att delta i båda klasserna.
  • Startavgiften är 200kr per person. I detta ingår medlemskap i SK Måsungen för detta år.
  • För detta får man (beroende på antalet deltagare) ett x antal heatstarter samt finalstart om man kvalificerar sig, och förstås låna båt och flytväst. Vinnarna i varje klass får ett fint pris. Upplägget för tävlingen är också beroende av vind och väder.
  • Skepparmöte hålls 09:30 den 18 juni och vi räknar med att vara klara runt kl 15. På plats säljer vi lunch och fika så vänner och familj är varmt välkomna att svänga förbi och heja!

 

Låter detta intressant? Anmälan sker på länken nedan. Sista anmälningsdag är den 15 juni. Har du några frågor? Hör av er direkt till Erik Kristiansson (+46 73 578 59 95) eller Wilmer Nord så berättar vi gärna mer!

 

Sprid detta till vänner och familj i området så gör vi detta till en härlig dag för att bygga gemenskap i Saltsjö-Duvnäs!

 

https://sportadmin.se/form/form.asp?ID=ED22259F-FFD8-431C-8CD0-8FE430A70299 

Ha det fint,

 

Styrelsen SK Måsungen

Årsmötesdokument
2023-05-24 09:00

Hej!

Nu finns styrelsens verksamhetsberättelse, årsredovisningen samt revisorernas berättelse tillgängliga på hemsidan. Du hittar dessa under fliken "Dokument" och mappen "Årsmötesdokument 2023".

 

I samma mapp hittar ni också valberedningens förslag till ny styrelse.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Styrelsen

Uttalande från styrelsen
2023-05-09 10:43

Hej alla medlemmar och Duvnäsbor!

 

Med anledning av att det fortsatt spridas rykten och missuppfattningar om vad vi är och vill som verksamhet vill styrelsen klargöra några saker kring bryggan och valborg. Läs nedan. 

 

Bryggan

 

SK Måsungen vill inte arrendera bryggan och stänga ute allmänheten. Detta är en missuppfattning grundat på ett gammalt avtalsutkast kommunen har skickat till oss. Detta utkast valde vi att inte arbeta vidare med. Vi förhandlar just nu om ett nyttjanderättsavtal, vilket innebär att kommunen kommer att ansvara för och äga bryggan och att vi får rätt att nyttja den i samband med vår verksamhet. Det är ett faktum att SK Måsungen har förvaltat bryggan under en lång tid, exempelvis har vi under de senaste trettio åren betalat för bl.a. nya pontonbryggor, en ny badstege samt återkommande reparationer och förankringar av bryggans flytelement. Detta har varit kostsamt för oss som förening och SK Måsungen har stått för alla dessa kostnader utan kommunens hjälp. I och med detta avtal kommer kommunen i så fall att ta över detta ansvar, ett ansvar de varken haft eller tagit förut. Nyttjanderättsavtal är vanligt mellan en förening och fastighetsägare, och ett måste ifall vi ska kunna bedriva vår verksamhet. Att vi får nyttja bryggan i samband med vår verksamhet betyder inte att allmänheten inte får vara där samtidigt. 

 

Eftersom vi förhandlar om ett nytt avtal med kommunen och styrelsen inte har någon juridisk expertis har vi tagit hjälp av en jurist för att stötta oss i samtalen med kommunen. Vi ser det som en plikt mot våra medlemmar att vi får till ett avtal som är bra och rättvist och därför ser vi inte heller hur det är något konstigt med att anlita juridisk hjälp. Vi förhandlar inte mot Fastighetsägarföreningen eller de boende, utan med kommunen. Vi tycker det är mycket tråkigt att detta har tolkats som att vi har anlitat juridisk hjälp för att stänga ute Duvnäsbor. Detta har aldrig varit vår tanke och kommer aldrig att vara det heller.

 

Valborg 2023

 

Det är mycket olyckligt att ansökan om ett polistillstånd lämnades in för sent i år. Detta var ett misstag från vår sida och vi ber om ursäkt för detta. När vi senare hörde att ett tillstånd hade blivit fixat i sista sekund var firandet i gång igen. Under Valborgskvällen granskade vi dock tillstånden som fanns och vi gjorde bedömningen att de inte var tillräckliga eftersom ett dokument från polisen saknades. Därför ansåg vi att vi som klubb inte kunde delta i arrangemanget. Av samma anledning avbokade vi eldvakterna där klubben stod som avtalspart, vilket vi informerade de involverade om.

 

Det som skedde på valborg var mycket olyckligt och vi tar såklart ansvar för att vi inte skickade in tillståndet i tid, men samtidigt anser vi att detta är något som har skett och därmed är passerat. Vi får helt enkelt ta lärdom av situationen. Låt inte detta skapa mer osämja och ryktesspridning i Saltsjö-Duvnäs. 

 

Vår verksamhet

 

Styrelsen i SK Måsungen förstår att vi har ett stort ansvar att förvalta denna fina klubb och att vi måste ta hänsyn till de boende i området när vi utvecklar vår verksamhet. Allmänheten har alltid tillgång till området, även när vi har lägerverksamhet, och detta gäller självfallet även bryggan. Att det förut har förekommit fall där personer känt sig avvisade från platsen är olyckligt och vi har åtgärdat detta med nya direktiv till våra instruktörer. Ibland har det dock varit nödvändigt att be personer flytta sig av säkerhetsskäl. Vårt enda mål just nu är att vi får fram ett nytt avtal som garanterar att SK Måsungen kan finnas länge till, även om kommunen skulle få för sig att göra något annat med tomtmarken, och detta tror vi är något som även de boende i Saltsjö-Duvnäs kan uppskatta. 

 

Vi vill inte att det uppstår någon konflikt om vad vi försöker åstadkomma, särskilt när mycket av de påståenden som framkommit de senaste dagarna bygger på felaktigheter och missuppfattningar. Vi vill fortsatta vara en klubb som är respekterad och uppskattad i närområdet. Låt inte falska rykten och påståenden om vad vi vill uppnå förstöra detta.

 

Medlemmar och boende i Saltsjö-Duvnäs är varmt välkomna att höra av sig till styrelsen via mejl om man har vidare funderingar (skmasungen@gmail.com). Vi kommer inte delta i diskussioner på sociala medier kring dessa frågor.

 

Tack för att ni stöttar oss och vår verksamhet!

 

Styrelsen SK Måsungen

 
Kika in vår Facebook!
SAMARBETSPARTNERS
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos