SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen

Hej och välkommen till SK Måsungen!

SKM är en segelklubb med anor från 1930-talet och är känd för sina välarrangerade seglarläger med kunniga och entusiastiska ledare. Klubben bedriver sin verksamhet vid det vackert belägna klubbhuset på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där finns perfekta förhållanden för seglarläger med hela Duvnäsviken att segla på.

 

Klubben arrangerar ett flertal seglarläger under sommaren. Eleverna får lära sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Redan vid 6 års ålder kan man börja hos Sjöpiggarna, där de minsta barnen får lära sig grunderna om sjöliv, båtar och natur. Läs mer under fliken "Läger".

 

Under de senaste åren har klubben även byggt upp en tävlings- och kappseglingsverksamhet för vuxna och äldre ungdomar. Läs mer om detta under flikarna "Träning" och "Tävling".

Träningsgrupper fortsätter våren 2024!
2024-02-07 19:57
Vi vill såklart fortsätta med våra populära träningsgrupper och vi är därför glada att meddela att vi kommer arrangera träning även denna säsong. Vi kommer också starta upp ett nytt koncept, Seriesegling. Upplägget kommer bli som följande:
 
Tisdagar: Nivå 1, för dig som vill fokusera mycket på båthantering, lära dig om segelteori samt också prova på kappsegling. v.17-24, 17:30.
 
Onsdagar: Seriesegling! Vi syns och kappseglar en kväll i veckan. v.17-24, 17:30.
 
Torsdagar: Nivå 2, för dig som har seglat mycket förut och vill fokusera på avancerad båthantering och kappsegling. Seglar tvåkrona och laser. v.17-24, 17:30.
 
Varannan söndag har vi en öppen träning där man kan öva extra på det man har lärt sig under veckan. Två helger under våren arrangerar vi också kappseglingar.
 
Låter detta intressant? Läs mer och anmäl er under flikarna ovan. Anmälan öppnar 15:00 den 15 februari.
Bli instruktör hos oss!
2024-02-04 19:01

Äntligen är ansökan för att bli instruktör hos oss öppen inför sommaren 2024! 

 

Allt du behöver veta för att söka finns under fliken "BLI INSTRUKTÖR".

 

Vi hoppas att vi ses i sommar! 

 

Bästa hälsningar, 

Claudia Söderberg

Rekryteringsansvarig

Ny e-post adress!
2023-11-20 18:56

Hej alla medlemmar!

Klubben har nyligen bytt e-postadress till info@skm.nu! 

 

Alla frågor till styrelsen eller läger- och träningsansvariga hänvisas till denna mejladress. Frågor om fakturor och betalning hänvisas till ekonomi@skm.nu

 

Bästa hälsningar,

 

Styrelsen SK Måsungen

Seglarläger 2024
2023-11-11 17:55

Hej alla seglare!
 
Nu kan vi med glädje presentera datumen för nästa sommars seglarläger. Vi är också glada att kunna meddela att vi även i år kommer arrangera två ungdomsläger under sommaren. Datumen är som följande:
 
Läger 1: 13-14+17-19 juni
Läger 2: 24-28 juni
Läger 3: 1-5 juli
Ungdomsläger 1 (Läger 4): 8-12 juli
Ungdomsläger 2 (Läger 5): 29 juli - 2 aug
Läger 6: 5-9 aug
Läger 7: 12-16 aug
 
Läs mer om våra seglarläger, sjöpiggeläger samt ungdomsläger under respektive flik ovan. Anmälan kommer att öppna i januari och exakt datum och tid kommer presenteras inom kort. 
 
Ha det fint!
 
Styrelsen SK Måsungen

Höstregatta 2023
2023-09-06 16:35

Välkomna att delta på SK Måsungens Höstregatta!

Den 24 september vill SK Måsungen bjuda in till en allmän kappsegling nere hos oss, alltså kan alla som vill vara med och tävla anmäla sig! (Även om du inte är medlem hos oss just nu). Häng med oss och avsluta denna seglingssäsong på bästa sätt! Detta gäller för kappseglingen:

 

  • Alla seglar våra tvåkronor i besättningar om två personer. Anmälan sker i lag men om du är intresserad av att delta utan partner kan du anmäla dig ändå så försöker vi para ihop dig med nån.
  • Vi tävlar i olika klasser: amatörklass och raceklass. Grundläggande seglings- och kappseglingskunskaper krävs för att delta i båda klasserna.
  • Startavgiften är 200kr per person. I detta ingår medlemskap i SK Måsungen för detta år.
  • För detta får man (beroende på antalet deltagare) ett x antal heatstarter samt finalstart om man kvalificerar sig, och förstås låna båt och flytväst. Vinnarna i varje klass får ett fint pris. Upplägget för tävlingen är också beroende av vind och väder.
  • Skepparmöte hålls 09:30 den 24 september och vi räknar med att vara klara runt kl 15. På plats säljer vi lunch och fika så vänner och familj är varmt välkomna att svänga förbi och heja!

 

Låter detta intressant? Anmälan sker på länken nedan. Sista anmälningsdag är den 21 september. Har du några frågor? Hör av er direkt till Erik Kristiansson eller Wilmer Nord så berättar vi gärna mer!

 

Sprid detta till vänner och familj i området så gör vi detta till en härlig dag för att bygga gemenskap i Saltsjö-Duvnäs och avslutar vår trevliga seglingssäsong på bästa sätt!

 

ANMÄLAN TILL SKM HÖSTREGATTA 2023

Ha det fint,

 

Styrelsen SK Måsungen

 
Kika in vår Facebook!
SAMARBETSPARTNERS
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos