SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen
Hej och välkommen till SK Måsungen!

SKM är en segelklubb med anor från 1930-talet och är känd för sina välarrangerade seglarläger med kunniga och entusiastiska ledare. Klubben bedriver sin verksamhet vid det vackert belägna klubbhuset på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där finns perfekta förhållanden för seglarläger med hela Duvnäsviken att segla på.

 

Klubben arrangerar ett flertal seglarläger under sommaren. Eleverna får lära sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Redan vid 6 års ålder kan man börja hos Sjöpiggarna, där de minsta barnen får lära sig grunderna om sjöliv, båtar och natur. På denna webbsida kan du hitta information angående bl.a. klubbens lägerverksamhet och hur du anmäler dig.

Måsungens Shop öppen under Jolleklubben
2021-08-24 21:03

Nu kan ni komma ner och handla i Måsungens shop (hoodies, kepsar, t-shirts m.m.) på söndagar under Jolleklubben. Nu på söndag 29/8 och nästa söndag 5/9 kan ni komma ner mellan kl. 15-17 och shoppa loss. Hjärtligt välkomna!

Nytt telefonnummer
2021-08-11 09:13

SK Måsungen har ett nytt telefonnummer! Det gamla fastnumret (08-716 10 79) fungerar inte längre att ringa på, utan vi hänvisar istället till vårt nya mobilnummer:

 

073-515 05 82

 

OBS! Fungerar endast under lägertimmar. Övrig tid hänvisar vi till mejl.

 

--

Hälsningar,

 

Styrelsen

Glad Midsommar
2021-06-25 10:00
Vi firade med att segla runt midsommarstången som vi tog med ut till sjöss

Måsungen önskar er alla en glad midsommar! Vi smygfirade lite redan på lägret i veckan med lekar och segling runt stången. Ta hand om er och segla lugnt!

Sommaren är här
2021-06-21 11:49
Bild från instruktörernas traditionella kappsegling efter lägret

Nu har verksamheten äntligen dragit igång! Förra veckan började första lägret som levererade strålande sol och uppåt 28 grader, även om det blåst en hel del (17m/s i byarna). Bra samarbete mellan instruktörerna gjorde allt väldigt smidigt för barnen, trots blåsten. Nu njuter vi av de sista dagarna fyllda av segling innan Midsommar!

Valborg 2021
2021-03-31 22:20

Vi vill redan nu meddela att Valborg 30/4 är inställt med anledning av Covid-19 och myndigheternas rekommendationer. Vi har därför tillsammans med SDF beslutat att ställa in Valborgsfirandet på Måsungen i år. Det är självklart jättetråkigt för oss och alla i området att ställa in denna fina tradition. Av denna anledning är det heller inte tillåtet att lägga sly på Måsungen eftersom det inte kommer tändas någon brasa, lämna det på återvinningsstationen i Östervik istället.

 
Kika in vår Facebook!
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos