SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen
Hej och välkommen till SK Måsungen!

SKM är en segelklubb med anor från 1930-talet och är känd för sina välarrangerade seglarläger med kunniga och entusiastiska ledare. Klubben bedriver sin verksamhet vid det vackert belägna klubbhuset på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där finns perfekta förhållanden för seglarläger med hela Duvnäsviken att segla på.

 

Klubben arrangerar ett flertal seglarläger under sommaren. Eleverna får lära sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Redan vid 6 års ålder kan man börja hos Sjöpiggarna, där de minsta barnen får lära sig grunderna om sjöliv, båtar och natur. På denna webbsida kan du hitta information angående bl.a. klubbens lägerverksamhet och hur du anmäler dig.

Glad Midsommar
2021-06-25 10:00
Vi firade med att segla runt midsommarstången som vi tog med ut till sjöss

Måsungen önskar er alla en glad midsommar! Vi smygfirade lite redan på lägret i veckan med lekar och segling runt stången. Ta hand om er och segla lugnt!

Sommaren är här
2021-06-21 11:49
Bild från instruktörernas traditionella kappsegling efter lägret

Nu har verksamheten äntligen dragit igång! Förra veckan började första lägret som levererade strålande sol och uppåt 28 grader, även om det blåst en hel del (17m/s i byarna). Bra samarbete mellan instruktörerna gjorde allt väldigt smidigt för barnen, trots blåsten. Nu njuter vi av de sista dagarna fyllda av segling innan Midsommar!

Valborg 2021
2021-03-31 22:20

Vi vill redan nu meddela att Valborg 30/4 är inställt med anledning av Covid-19 och myndigheternas rekommendationer. Vi har därför tillsammans med SDF beslutat att ställa in Valborgsfirandet på Måsungen i år. Det är självklart jättetråkigt för oss och alla i området att ställa in denna fina tradition. Av denna anledning är det heller inte tillåtet att lägga sly på Måsungen eftersom det inte kommer tändas någon brasa, lämna det på återvinningsstationen i Östervik istället.

Seglarläger 2021
2021-03-31 22:18

Anmälan till sommarens Seglarläger och Sjöpiggeläger öppnar den 15 januari. Klicka på fliken "Sommarläger" för att läsa mer. Vi tar ej emot anmälningar via mail.

Vi ses i sommar!

 

P.S! Kika in på vår Facebook! Gilla vår sida för garanterad uppdatering! 

 
Kika in vår Facebook!
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos