SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen

Uttalande från styrelsen
2023-05-09 10:43

Hej alla medlemmar och Duvnäsbor!

 

Med anledning av att det fortsatt spridas rykten och missuppfattningar om vad vi är och vill som verksamhet vill styrelsen klargöra några saker kring bryggan och valborg. Läs nedan. 

 

Bryggan

 

SK Måsungen vill inte arrendera bryggan och stänga ute allmänheten. Detta är en missuppfattning grundat på ett gammalt avtalsutkast kommunen har skickat till oss. Detta utkast valde vi att inte arbeta vidare med. Vi förhandlar just nu om ett nyttjanderättsavtal, vilket innebär att kommunen kommer att ansvara för och äga bryggan och att vi får rätt att nyttja den i samband med vår verksamhet. Det är ett faktum att SK Måsungen har förvaltat bryggan under en lång tid, exempelvis har vi under de senaste trettio åren betalat för bl.a. nya pontonbryggor, en ny badstege samt återkommande reparationer och förankringar av bryggans flytelement. Detta har varit kostsamt för oss som förening och SK Måsungen har stått för alla dessa kostnader utan kommunens hjälp. I och med detta avtal kommer kommunen i så fall att ta över detta ansvar, ett ansvar de varken haft eller tagit förut. Nyttjanderättsavtal är vanligt mellan en förening och fastighetsägare, och ett måste ifall vi ska kunna bedriva vår verksamhet. Att vi får nyttja bryggan i samband med vår verksamhet betyder inte att allmänheten inte får vara där samtidigt. 

 

Eftersom vi förhandlar om ett nytt avtal med kommunen och styrelsen inte har någon juridisk expertis har vi tagit hjälp av en jurist för att stötta oss i samtalen med kommunen. Vi ser det som en plikt mot våra medlemmar att vi får till ett avtal som är bra och rättvist och därför ser vi inte heller hur det är något konstigt med att anlita juridisk hjälp. Vi förhandlar inte mot Fastighetsägarföreningen eller de boende, utan med kommunen. Vi tycker det är mycket tråkigt att detta har tolkats som att vi har anlitat juridisk hjälp för att stänga ute Duvnäsbor. Detta har aldrig varit vår tanke och kommer aldrig att vara det heller.

 

Valborg 2023

 

Det är mycket olyckligt att ansökan om ett polistillstånd lämnades in för sent i år. Detta var ett misstag från vår sida och vi ber om ursäkt för detta. När vi senare hörde att ett tillstånd hade blivit fixat i sista sekund var firandet i gång igen. Under Valborgskvällen granskade vi dock tillstånden som fanns och vi gjorde bedömningen att de inte var tillräckliga eftersom ett dokument från polisen saknades. Därför ansåg vi att vi som klubb inte kunde delta i arrangemanget. Av samma anledning avbokade vi eldvakterna där klubben stod som avtalspart, vilket vi informerade de involverade om.

 

Det som skedde på valborg var mycket olyckligt och vi tar såklart ansvar för att vi inte skickade in tillståndet i tid, men samtidigt anser vi att detta är något som har skett och därmed är passerat. Vi får helt enkelt ta lärdom av situationen. Låt inte detta skapa mer osämja och ryktesspridning i Saltsjö-Duvnäs. 

 

Vår verksamhet

 

Styrelsen i SK Måsungen förstår att vi har ett stort ansvar att förvalta denna fina klubb och att vi måste ta hänsyn till de boende i området när vi utvecklar vår verksamhet. Allmänheten har alltid tillgång till området, även när vi har lägerverksamhet, och detta gäller självfallet även bryggan. Att det förut har förekommit fall där personer känt sig avvisade från platsen är olyckligt och vi har åtgärdat detta med nya direktiv till våra instruktörer. Ibland har det dock varit nödvändigt att be personer flytta sig av säkerhetsskäl. Vårt enda mål just nu är att vi får fram ett nytt avtal som garanterar att SK Måsungen kan finnas länge till, även om kommunen skulle få för sig att göra något annat med tomtmarken, och detta tror vi är något som även de boende i Saltsjö-Duvnäs kan uppskatta. 

 

Vi vill inte att det uppstår någon konflikt om vad vi försöker åstadkomma, särskilt när mycket av de påståenden som framkommit de senaste dagarna bygger på felaktigheter och missuppfattningar. Vi vill fortsatta vara en klubb som är respekterad och uppskattad i närområdet. Låt inte falska rykten och påståenden om vad vi vill uppnå förstöra detta.

 

Medlemmar och boende i Saltsjö-Duvnäs är varmt välkomna att höra av sig till styrelsen via mejl om man har vidare funderingar (skmasungen@gmail.com). Vi kommer inte delta i diskussioner på sociala medier kring dessa frågor.

 

Tack för att ni stöttar oss och vår verksamhet!

 

Styrelsen SK Måsungen


Nyhetsarkiv
Ny e-post adress!2023-11-20 18:56
Seglarläger 20242023-11-11 17:55
Höstregatta 20232023-09-06 16:35
Sommarkappsegling 2023!2023-06-06 18:15
Årsmötesdokument2023-05-24 09:00
Jobba hos oss!2023-01-24 17:17
Nytt telefonnummer2021-08-11 09:13
Glad Midsommar2021-06-25 10:00
Sommaren är här2021-06-21 11:49
Valborg 20212021-03-31 22:20
Seglarläger 20212021-03-31 22:18
 
Kika in vår Facebook!
SAMARBETSPARTNERS
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos