SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen

Våra båtar

 

Optimistjolle, fakta:

 

Längd 2.30m

Bredd 1.13m

Segelyta: Optimist standard

Skrovvikt: ca. 45kg

 

Optimistjolle är en liten jolle, som ofta är en nybörjarseglingsbåt. Den har ett skot, sprisegel, roder och centerbord. Man får tävla med optimisten tills man är femton år gammal.

 

2-Kronan, fakta:

Längd 4,63 m
Bredd 1,69 m
Djupgående 0,15/1,0 m

Segelyta:
Storsegel: 7 kvm
Fock: 3 kvm
Spinnaker: 10 kvm

Mastlängd: 6,1 m
Vikt: 160 kg 

Enkel jolle med moderna former och goda seglingsegenskaper. 2-kronan har ambitionen att
ge god balans mellan spännande segling, enkelhet, säkerhet och hållbarhet.

 

2-kronan är osänkbar, mängden sandwich är så tilltagen att båten flyter av egen kraft även om båtens dubbelbotten p g a skada skulle vattenfyllas. Akterspegeln är nedskuren - det gör det lätt att ta sig ombord om man hamnat i plurret.

 

Open Bic

 

Det snabba planande skrovet på Open BIC ger en dynamisk seglingsupplevelse. Att sitta och kränga ner denna båt ger dig samma upplevelse som att segla som vuxen på en större jolle. Båten har en öppen design, och har en öppen självläns i aktern, vilket gör att kapsejsning till och med är kul! Denna jolle är mycket populär på våra läger, och är ofta dagens höjdpunkt!

Laser

 

Laser är en snabb enmansjolle avsedd både för ungdomar och vuxna som med fördel också kan seglas av två juniorer i lättare vindar utan att det blir platsbrist i sittbrunnen. För kappsegling är den dock avsedd för en person. Laserns skrov är byggd i glasfibermarmerad plast med rigg i aluminium och storsegel som träs på masten. Genom att båten har en liten egenvikt och en förhållandevis stor segelytan blir den mycket känslig för varierande vindstyrka. I hårda vindar krävs stor vana och snabba manövrer för att båten inte ska kantra, något som bara kan uppnås med många timmars träning under olika vindförhållanden. 

 

 
 
Kika in vår Facebook!
SAMARBETSPARTNERS
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos