SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen
Seglarläger

Kurserna bedrivs som dagläger från klockan 09:00 till 16:00 och äger rum vid Segelklubben Måsungens vackert belägna klubbhus på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där har vi perfekta förhållanden för seglarläger och hela Duvnäsviken att segla på. 

 

Undervisningen bedrivs huvudsakligen i Optimistjolle, Laser, 2-kronor och O’pen Bic. Klubben har sommaren 2017 uppdaterat flottan med 4 nya "-kronor! Eleverna lär sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Instruktörerna är alla vana seglare och har genomgått utbildning i segling, pedagogik, ledarskap och livräddning. Klubben har fyra följebåtar och vi sätter alltid säkerheten i första rummet. OBS! Alla deltagare måste bära flytväst under hela lägertiden, och de barn som anmäls till Seglarläger måste vara simkunniga (detta gäller inte Sjöpigge).

 

Seglarkurserna är för dig som är 8 år (ska ha gått ut åk 1) och uppåt. Följande grupper finns på våra seglarläger: 
 

Grundkurs 1:
För dig som aldrig seglat jolle förut. Vi lär oss segla med en kompis varvat med teori och lekar på land. Vi övar på knopar och lär oss mycket grundläggande seglingsteori. Du ska ha gått ut åk 1 för att kunna delta.

 

Grundkurs 2:
För dig som gått grundkurs 1 alt. seglat en del jolle tidigare. I Grundkurs 2 seglar vi mer och vi bygger vidare på kunskaperna från tidigare kurs. Vi testar hur det är att segla optimist själv, lär oss mer om segelsätt och väjningsregler.

 

Fortsättningskurs 1:
För dig som gott Grundkurs 2 och behärskar en optimist själv eller med en kompis. Vi seglar ibland två och två, men övar mycket på att vara ensam i båten. Utförligare teori och tuffare segling än grundkurs. Vi seglar mer självständigt och börjar få rutin på riggning, kappsegling, knopar och segelsätt. 

 

Fortsättningskurs 2:
Steget efter Fortsättningskurs 1. För dig som har seglat en hel del jolle själv och vill ha lite tuffare segling. Vi seglar en och en och kör en del kappseglingar varvat med teori. Under veckan lär vi oss fler knopar, segeltrimning samt taktik. Vi seglar mestadels Laser, 2-krona och Open Bic och har självklart väldigt kul!

 

PACKLISTA TILL SEGLARLÄGRET

 

Lägerdatum 2021:

 

Läger 1:  14-18 + 21-23 juni

Avgift: 3 200 kr

Läger 2:  28 juni - 2  juli

Avgift: 2 300 kr

Läger 3:   5 juli - 9 juli 

Avgift: 2 300 kr

Läger 4:  Ungdomsläger

Mer info!

Läger 5:  2 - 6 augusti

Avgift: 2 300 kr

Läger 6:  9 - 13 augusti

Avgift: 2 300 kr

 

 

Anmälningsblanketter för de olika veckorna hittar du här.

 

 

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är obligatorisk för våra lägerdeltagare och ger en kollektiv olycksfallsförsäkring under lägertiden. Medlemsavgiften är på 100 kr per enskild medlem och skall betalas till PostGiro 34 04 63-9. Ange namn, personnummer (10 siffror), samt gärna en E-postadress.

 

 

P.S! Läs gärna mer om läger 4 som är vårt Ungdomsläger under fliken "Ungdomsläger" ovan!

 
Kika in vår Facebook!
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos