SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen

Seglarläger

Kurserna bedrivs som dagläger från klockan 09:00 till 16:00 och äger rum vid Segelklubben Måsungens vackert belägna klubbhus på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där har vi perfekta förhållanden för seglarläger och hela Duvnäsviken att segla på. 

 

Undervisningen bedrivs huvudsakligen i Optimistjolle, Laser, 2-krona och O’pen Bic. Eleverna lär sig seglingsteori, sjövett, båtvård och att hantera en segeljolle. Instruktörerna är vana seglare och har genomgått utbildning i segling, pedagogik, ledarskap och livräddning. Klubben har fyra följebåtar och vi sätter alltid säkerheten i första rummet. OBS! Alla deltagare måste bära flytväst under hela lägertiden, och de barn som anmäls till Seglarläger måste vara simkunniga (detta gäller inte Sjöpigge).

 

Läs gärna vår "Vanliga frågor"!

 

Seglarkurserna är för dig som är 8 år (ska ha gått ut åk 1) och uppåt. Följande grupper finns på våra seglarläger: 
 

Grundkurs 1:
För dig som aldrig seglat jolle förut. Vi lär oss segla med en kompis varvat med teori och lekar på land. Vi övar på knopar och lär oss mycket grundläggande seglingsteori. Du ska ha gått ut åk 1 för att kunna delta.

 

Grundkurs 2:
För dig som gått grundkurs 1 alt. seglat en del jolle tidigare. I Grundkurs 2 seglar vi mer och vi bygger vidare på kunskaperna från tidigare kurs. Vi testar hur det är att segla optimist själv, lär oss mer om segelsätt och väjningsregler. Du ska vara mellan 8-10 år gammal.

 

Fortsättningskurs 1:
För dig som gott Grundkurs 2 och behärskar en optimist själv. Vi seglar ibland två och två, men övar mycket på att vara ensam i båten. Utförligare teori och mer utmanande segling än grundkurs. Vi seglar mer självständigt och börjar få rutin på riggning, kappsegling, knopar och segelsätt. Du ska vara mellan 9-11 år gammal.

 

Fortsättningskurs 2:
Steget efter Fortsättningskurs 1. För dig som har seglat en hel del jolle själv och vill ha lite mer utmanande segling. Vi seglar en och en och kör en del kappseglingar varvat med teori. Under veckan lär vi oss fler knopar, segeltrim samt taktik. Vi seglar mestadels Laser, 2-krona och Open Bic och har självklart väldigt kul! Du ska vara mellan 10-13 år gammal. För dig som är 13+ hänvisar vi till ungdomslägret. 

 

PACKLISTA TILL SEGLARLÄGRET

 

Lägerdatum 2024:

 

Läger 1:  13-14 + 17-19 juni

Avgift: 2 750 kr  

Läger 2:  24 juni - 28 juni

Avgift: 2 750 kr 

Läger 3:   1 juli - 5 juli 

Avgift: 2 750 kr  

Ungdomsläger 1 (Läger 4):  

Mer info! 

Ungdomsläger 2 (Läger 5):

Mer info! 

Läger 6:  5 - 9 augusti

Avgift: 2 750 kr  

Läger 7:  12 - 16 augusti

Avgift: 2 750 kr

 

 

Anmälan och anmälningsläget för de olika veckorna hittar du här.

 

 

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är obligatorisk för våra lägerdeltagare och ger en kollektiv olycksfallsförsäkring under lägertiden. Medlemsavgiften är på 200 kr per enskild medlem och faktureras separat.

 

 

P.S! Läs gärna mer om läger 4 och 5 som är våra Ungdomsläger under fliken "Ungdomsläger" ovan!

Open Bic segling, uppställning med pirattema och vår traditionella återkommande macktävling
 
 
Kika in vår Facebook!
SAMARBETSPARTNERS
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos