SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segelklubben Måsungen

Covid-19

 

GÄLLANDE SOMMARENS LÄGER 2021: VI FÖLJER LÄGET OCH MYNDIGHETERNAS BESLUT.

 

Vi ser fram emot sommarens seglarläger och vill med detta informera om hur vi hanterar Covid-19.

 

Vi arbetar för att minska risken för smittspridning och följer rådande rekommendationer från Svenska Seglarförbundet och Folkhälsomyndigheten. Segelklubben Måsungen har bland annat använt sig av Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg för att identifiera risker och åtgärder för att minska risken för smittspridning. Värt att veta är att vår ordinarie lägerverksamhet redan till stor del följer rekommendationerna eftersom den bedrivs utomhus.  

 

Nedan följer några av de förändringar vi gör detta år. Vi uppmanar alla föräldrar att hjälpa oss att kunna bedriva en så bra lägerverksamhet som möjligt och samtidigt minimera risken för smittspridning.

 

Uppdelning av lägret till mindre grupper

För att verka för social distansering kommer vi att separera grupperna Sjöpigge, Grundkurs och Fortsättning under Måsungens läger denna sommar. Detta innebär att de tre grupperna kommer att vara på området samtidigt men hållas separerade och med egna ledare. Ledarna för respektive grupp kommer ej att rotera mellan de olika grupperna.

 

Lägrets början och slut samt lämning och hämtning av barn

För att minska trängsel på vid lämning och hämtning kommer det finnas möjlighet att lämna barnen mellan 8:45-9:00, lägret börjar kl 9:00.

 

Sjöpigge kommer som vanligt ha uppsamlingsplats på framsidan av huset mot vattnet. Sjöpigges verksamhet kommer inte blandas med de andra deltagarna på lägret.

 

Hämtning och lämning sker samtliga dagar utanför Måsungens område. Föräldrar eller andra som hämtar och lämnar uppmanas att respektera dessa anvisningar samt att ej befinna sig på området.

 

Den traditionella avslutningen för föräldrar och anhöriga tvingas tyvärr ställas in för att minimera stora folksamlingar. Barnen kommer istället kappsegla och leka lekar som vanligt men utan föräldrar och anhöriga närvarande. Lägret slutar som vanligt kl. 16:00.

 

Hygien

För att tillgodose behovet av god hygien under lägret, både för instruktörer och barn, kommer vi städa mer frekvent och utöka möjligheten till handtvätt samt tillgången på handsprit. Vi kommer att utöka antalet toaletter samt städning av dessa.

 

Att delta på lägret

Det är av yttersta vikt att barn eller instruktörer som uppvisar någon form av symptom enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer ej deltar på lägret och respekterar restriktionerna. Vid händelse att barn eller instruktörer med sjukdomssymptom deltar på lägret kommer de att skickas hem. I händelse av sjukdomssymptom eller sjukdom under lägret kommer lägeravgiften återbetalas motsvarande antal dagar frånvaro. Slutligen vill vi be alla att respektera dessa restriktioner och förändringar för att vi på ett säkert sätt ska kunna bedriva vår verksamhet.

 

Vid frågor, kontakta oss på skmasungen@gmail.com

 

Styrelsen Segelklubben Måsungen

 
Kika in vår Facebook!
SAMARBETSPARTNERS
Veckans väder
Saltsjö-Duvnäs Väderprognos